У „КАНЏАМА“ МАРКА ВИДОЈКОВИЋА

Општинска Канцеларија за младе (КЗМ) пуном паром реализује програме који инвентивношћу и занимљивим садржајима плене пажњу вршњака са Старог града.

Додела диплома, одржана 14. децембра, била је завршни чин литерарне секције коју је водио Марко Видојковић. Свечаности су присуствовали Марко Бастаћ из општине Стари град и Бојан Марић, координатор КЗМ. Кроз „канџе“ једног од најпопуларнијих савремених писаца млађе генерације, прошло је 16 талентованих староградских девојака и момака.

– Генерално су сви били ОК. Из сесије у сесију слали су све боље радове, што значи да је интеракција успела. Било их таман толико да сам могао сваком појединачно да посветим пажњу. Савладали су основна правила писања добре приче, примењива од новинарства, преко прозе, до филма – рекао је Видојковић.

Победничка прича ауторке Невене Мајкић, студенткиње туризма, којој је литература хоби и највећа љубав, биће објављена у новогодишњем Информатору.

– Невена је написала сјајну причу о посети девојке свом дечку у затвору „Забела“, у Пожаревцу. Част ми је да буде објављена у Информатору, у тиражу од 35 хиљада примерака, као резултат литерарне секције коју сам држао. Општина Стари град очигледно са Канцеларијом за младе позитивно помера неке границе код нас –констатовао је Марко Видојковић, који је по оцени полазника курса „био стог али правичан ментор“.

За успешан литерарни почетак младих писаца довољно је рећи да су учили од аутора култних романа „Канџе“, „Прича са дијагнозом“, „Уредник“ и др.