ТУРНИР „СПОРТ У ПОЛИЦИЈИ“: ЗАВРШНO ТАКМИЧЕЊE У БАСКЕТУ ПОЛИЦИЈСКЕ УПРАВЕ ЗА ГРАД БЕОГРАД У СЦ „ШУМИЦЕ“

Завршно такмичење у категорији баскета „три на три“ Полицијске управе за град Београд, у оквиру пројекта „Спорт у полицији“, одржано је 21. јуна, у Спортском центру „Шумице“, где је у финалној утакмици Одред жандармерије Београд победио Управу саобраћајне полиције Београда резултатом 30:9.

Финалној утакмици и додели признања присуствовали су министар унутрашњих послова Александар Вулин, начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић и члан Већа општине Недељко Јовановић, а утакмицу је судио Мирко Вујовић, секретар Савеза спортова Стари град и координатор такмичења. Турнир „Спорт у полицији“ заједнички је пројекат Министарства унутрашњих послова и Спортског савеза Србије, који за циљ има популаризацију спорта у полицији.

„Издржљивост, посвећеност и упорност, врлине су које красе припаднике наших јединица, који остварују изванредне резултате у свом послу, али сам сигуран да су спремни да одговоре и на све изазове у спорту“, поручио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Члан Већа општине Стари град Недељко Јовановић захвалио се министру Вулину на иницијативи да се промовише спорт међу припадницима Министарства унутрашњих послова и истакао да су општине Стари град, Вождовац и Савски венац преузеле значајан део организације.

„До сада смо организовали такмичење у малом фудбалу и кошарци. Ово је пилот пројекат и очекујемо да ћемо да ће се полиција потрудити да ово постане традиционални турнир, који ће окупити велики број наших полицајаца“, рекао је Недељко Јовановић, који се посебно захвалио координатору такмичења Мирку Вујовићу, секретару Савеза спортова Старог града, на труду и сарадњи са осталим општинским спортским савезима у граду Београду.

„Захвалио бих се Спортском савезу Србије што је организовао ово такмичење, али и колегама на фер и спортској игри, који су показали велику жељу за победом, што се показало кроз групни део такмичења, као и данас у полуфиналу и финалу. Надам се да ћемо и следеће године учествовати на оваквом такмичењу и наставити наше дружење“, рекао је Мунћан Живица из победничке екипе Одреда жандармерије Београд.

Пилот пројекат „Спорт у полицији“ обухвата низ спортских дисциплина – мали фудбал, одбојку, кошарку, атлетске дисциплине, џудо и баскет „три на три“. Завршно такмичење и смотра најуспешнијих полицијских управа из шест региона Србије биће одржани у септембру у Врњачкој Бањи.