ТРОТОАРИ СЕ ВРАЋАЈУ ПЕШАЦИМА

На иницијативу Градске општине Стари град, Булевар деспота Стефана, једна од најпрометнијих градских улица, добиће ускоро нови изглед. Екипе Јавног комуналног предузећа „Београд пут“ изводе радове на санацији и адаптацији тротоара.
Осим што ће бити обновљене, у овој улици пешачке површине су “спуштањем” нивоа и оивичавањем и физички одвојене од паркинг простора. На тај начин, кретање пешака, као и приступ трговинским радњама, локалима и улазима стамбених зграда ће бити знатно олакшано, а улица ће добити савремен изглед. Овај обиман посао како се планира, биће завршен до краја грађевинске сезоне.
-Поред чињенице да је Булевар деспота Стефана саобраћајна „жила куцавица“ овог дела Београда, он је, са околним улицама и велики стамбени и пословни кварт. Управо то је био разлог да предложимо граду да се тротоари преуреде и практично врате пешацима. На тај начин смо одговорили и на бројне захтеве наших суграђана из овог дела Старог града. До сада је кретање по тротоарима било веома отежано – пролазници су се на појединим местима буквално провлачили између возила и зграда, а кретање са колицима је било практично немогуће, – изјавио је Дејан Ковачевић, начелник Управе Градске општине Стари град.
Поред уређења пешачких површина, радници „ Београд пута“, по налогу Дирекције за путеве Града Београда, почели су и радове на санацији Кланичког моста, који повезује Булевар и Дунавску улицу. Мост је од изузетног значаја за одвијање транзитног саобраћаја. Јединствен је у граду зато што је офарбан разним бојама, веома је уочљив и привлачи пажњу, а лукови моста су осликани низом вишеспратница.