ТРИБИНА О СКРИНИНГУ ГРЛИЋА МАТЕРИЦЕ

Секретаријат за здравство Београда, образовао је недавно радну групу за формирање Центра за едукацију за скрининг и рано откривање карцинома грлића материце за територију града Београда, а у складу са постојећим Националним скрининг програмом за здравствену заштиту жена. Тим поводом, 19. маја у 18 часова у дому здравља „Стари град“, у просторијама Превентивног центра, биће одржана Едукативна трибина о подизању свести код женске популације о потреби скрининга за рак грлића материце.

– Овим путем позивамо све заинтересоване грађане, а претежно женску популацију, да присуствују овој трибини, сазнају вредне информације, поставе нам питања и разјасне све дилеме у вези са скринингом и раним откривање карцинома грлића материце и дојке-рекла је др Ана Даниловић, заменица председнице општине Стари град.

Према њеним речима, на трибини ће говорити проф. др Драгана Јовановић, градска секретарска за здравство, доц. др сци. мед. Живко Перишић. начелник одељења за рану дијагностику карцинома ГАК “Народни фронт и др Весна Павловић, гинеколог из Д.З. „Стари град“.

Центар за едукацију за скрининг и рано откривање карцинома грлића материце за територију града Београда, налазиће се у просторијама Дома здравља „Стари град“, где је планирана континуирана едукација за специјалисте гинекологије и акушерства свих домова здравља се територије Београда. За потребе Едукационог центра, овај Секретаријат купује 10 базичних едукационих микроскопа, као и један микроскоп са видео камером, вредних више од 2 милиона динара.