ТРИБИНА “ДА СЕ НИКАД НЕ ЗАБОРАВИ” – МУЗИКА ПИШЕ СЕЋАЊА

 

У свечаној сали Градске општине Стари град, у четвртак, 31. марта са почетком у 19 сати, одржаће се интерактивна трибина за толеранцију, против антисемитизма, агесије и расизма под називом “Да се никад не заборави, Холокауст, да се никад не понови – Музика пише сећања”. На трибини учествују Српско – јеврејско певачко друштво, др Милан Кољанин, историчар, проф. др Жарко Кораћ и господин Александар Мошић.

У име Српско-јеврејског певачког друштва, организатора трибине, Марлена Веинбергер Павловић каже да ће се овај пројекат реализовати до краја ове године и да је намењен првенствено ученицима средњих школа, али и студентима и широкој јавности. По први пут ова тема се обрадјује кроз музику, историографски, са психолошког аспекта и кроз живу причу преживелог.

Први школски час одржан је у Првој београдској гимназији, а прва трибина одржаће се у општини Стари град. Пројекат су подржали министарства просвете, вера и за рад и социјална питања, Градска општина Стари град и Фонд за отворено друштво. Логистичку подршку дала је Канцеларија за младе општине Стари град.