41. ТАКМИЧЕЊЕ МУЗИЧКЕ ОМЛАДИНЕ

У Коларчевој задужбини вечерас ће свечано бити додељене награде најбољима ма 41. међународном такмичењу Музичке омладине у дисциплини виолина, на коме су се такмичила 43 млада талентована уметника из 12 земаља. После доделе награда одржаће се и гала концерт.

Од 70 пријављених кандидата у такмичарску селекцију ушло је 13 наших младих виолиниста и 30 из 12 земаља Европе и света. Куриозитет је што долазе и млади виолинисти из Јапана и поред велике несреће која је задесила њихову земљу. После доделе награда одржаће се и гала концерт.Градска општина Стари град наградиће најбоље пласираног такмичара из наше земље сликом или графиком.

Наградни фонд је ове године велики – прва награда је 420.000 динара и златно мајсторско гудало ручне израде дародавца Владимира Радосављевића чија је вредност 6.000 евра.
Друга награда је 350.000 динара и сребрно гудало истог дародавца чија је вредност 4.000 евра, док је трећа награда 250.000 динара.
Као и на претходним такмичењима Музичке омладине биће додељене и специјалне награде: најуспешнији финалиста по гласовима публике добиће наредне сезоне концерт у Коларчевој задужбини, а Градска општина Стари град наградиће најбоље пласираног такмичара из наше земље сликом или графиком.