ПОСЛЕ 50 ГОДИНА ЗАСИЈАО ФУДБАЛСКИ ТЕРЕН НА ДОРЋОЛУ: НА МЕСТУ ГДЕ ЈЕ ПОЧЕЛА СРПСКА ИСТОРИЈА ФУДБАЛА, ДЕЦА СА СТАРОГ ГРАДА ПОХАЂАЋЕ БЕСПЛАТНУ ШКОЛУ ФУДБАЛА

Почасним ударцем који су извели Драган Стојковић Пикси, селектор фудбалске репрезентције Србије и Тара Фолић, ученица ОШ „Скадарлија“, пред више десетима основаца и званица, данас је свечано отворен обновљени терен Фудбалског клуба ГСП „Полет-Дорћол“, смештеног подно Калемегдана, покрај Куле Небојша, симбола Дорћола.

„По сунчаном и лепом времену“, како би овај извештај почели спортски коментатори, „Великом дану за Дорћол“ присуствовали су председник општине Стари град Радослав Марјановић, заменик председника Александар Тодоровић,  председник Скупштине Душан Петрић,  чланови Већа општине, Марко Здравковић, председник, и Милош Мирковић, генерални секретар Фудбалског савеза Београда,  председник Фудбалског клуба „Дорћол –Полет“ Миодраг Мића Совтић са сарадницима, легендарни голман ФК „Црвена звезда“ Стеван Дика Стојановић, као и многобројни навијачи, петлићи и првотимци овог јединог староградског фудбалског клуба.

Познато је да је простор на којем се данас налази ФК ГСП Полет Дорћол место на којем се први пут заиграо фудбал у овом региону. После деценија постојања, Градска општина Стари град, у сарадњи са Фудбалским савезом Србије и Фудбалским савезом Београда, обновила је овај дорћолски терен, подлогом од вештачке траве, која ће побољшати квалитет игре и клубу омогућити више такмичарске стандарде.

„Данас је велики дан за наш локални клуб и за нашу општину, јер ФК „ГСП Полет Дорћол“ након педесет година од последње реконструкције, добија вештачку подлогу која ће значити како професионалним играчима тако и полазницима школе фудбала“, истакао је Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град. „Веома нам је важно да улажемо у развој спорта и спортских програма у циљу подстицања да се најмлађи баве спортом. Управо из тог разлога наша општина је у протеклом периоду реализовала велики број бесплатних школица спортова за децу предшколског и основношколског узраста. Срећан сам што данас имамо прилику да најавимо и бесплатну школу фудбала за сву децу са Старог града која ће се реализовати управо на овом терену“,  додао је председник Марјановић.

„Почаствован сам што данас могу да поделим срећу и радост са овом децом на обновољеном фудбалском терену. Знамо колико је важно створити услове за њихово здраво одрастање и бављење спортом, и зато кад видите ове осмехе на њиховим лицима знате да сте урадили праву ствар. Општина Стари град је показала своју одговорност према деци и суграђанима. Имали су визију коју су реализовали и данас смо отворили овај терен. Честитам им од срца“, истакао је Драган стојковић Пикси, селектор нашег државног тима.

Председник Фудбалског савеза Београда и члан Извршног одбора ФСС Марко Здравковић није крио задовољство због отварања терена не једној од најатрактивнијих градских локација:

„Ово је само део једног великог пројекта, наставак процеса инфраструктурне револуције започете од стране Фудбалског савеза Србије, уз обилату помоћ државе Србије и локалних смоуправа. Све честитке руководству нашег Савеза које се труди да обезбеди максималне услове за развој фудбалских талената, будућих шампиона. Желео бих да се захвалим челницима oпштине Стари град на уложеном напору приликом реализације овог пројекта. „Полет Дорћол” као клуб са великом традицијом заслужује да организацију свих структура подигне на виши ниво, а овај терен ће им помоћи да привуку још већи број дечака и девојчица жељних фудбалске афирмације.“ – рекао је први човек београдског фудбала.

„Ово је велики дан за Дорћол и највећа победа нашег фудбалског клуба. Захвалио бих људима из Фудбалског свеза Србије и Београда, а пре свега највећу захвалност дугујемо Пиксију и председнику општине Радославу Ралету Марјановићу, који су заједничким снангама иницирали и обновили овај терен. На понос свих Дорћолаца и Старограђана. Надам се да ће овде бити пуно, пуно клинаца, да ће доћи још више деце да тренира фудбал и да ће међу њима бити и репрезентативца наше земље“, поручио је  Миодраг Мића Совтић, председник ФК „ГСП Полет Дорћол“  .

Погледајте видео прилог ОВДЕ

Погледајте видео прилог ФСС-а ОВДЕ