ТЕНИСКИ ТЕРЕНИ СРПЦ „МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ” СЕ УРЕЂУЈУ ЗА АТП ТУРНИР „SERBIAN OPEN”

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, и Дејан Ковачевић, начелник Општинске управе, обишли су данас са Снежаном Марковић, министарком спорта, Игором Микљом, градским секретаром за спорт и омладину, представницима Министарства за инфраструктуру и члановима породице Ђоковић, отворене тениске терене Спортског центра „Милан Гале Мушкатировић” (Тадеуша Кошћушка 63), који се уређују за одржавање АТП турнира. „Serbian Open” ће се одржати од 2. до 11. маја ове године. Упоредо са радовима на тениским теренима, радови се одвијају и на изградњи великог паркинг простора.
Председница општине Мирјана Божидаревић се захвалила породици Ђоковић и „Фемили спорту“, Министарству спорта и градском Секретаријату за спорт и омладину, као главним инвеститорима, на успешној сарадњи око адаптације тениских терена, на којима ће се први пут у нашој земљи одржати један међународни тениски турнир.
Мирјана Божидаревић искористила је прилику да најави и отварање радова на адаптацији и санацији базена СРПЦ „Милан Гале Мушкатировић“.
– Поред реновирања, базени ће бити опремљени најсавременијом техником, а очекујемо да за време Serbian Open-a радови буду у пуном јеку. Верујем да ће грађани Београда моћи у току ове године да користе овај објекат – изјавила је председница општине Стари град Мирјана Божидаревић.
Република је за уређење осам тениских терена и помоћног објекта издвојила 40 милиона динара, а они ће бити искоришћени и за Универзијаду, најавила је Снежана Марковић.
– Реконструкција терена за можда највећи спортски догађај у последње време у Србији представља одличан спој приватног сектора и локалне и републичке управе, а корист ће имати сви који у њему учествују. Наравно, корист ће имати и грађани, како присуствујући овако значајном догађају, тако и касније користећи терене – рекао је Микља.

На турниру „Serbian Open”, који ће бити у рангу са турнирима у Марсеју и Умагу, наступиће тенисери из Србије, Хрватске, Шпаније, Француске и Аустрије, а наградни фонд ће бити 450.000 евра. Град ће за потребе турнира закупити монтажне трибине за десетак хиљада посетилаца, а Дирекција за грађевинско земљиште ће уредити прилазе и паркинг овог спортског центра.