ТАНГО ФЕСТ НА САВСКОМ ПРИСТАНИШТУ

Под покровитељством Туристичке организације Београда, у суботу, 26. јуна, од 19 часова на платоу Савског пристаништа (Карађорђева 6) биће организован Београдски танго маратон. Организатори су Танго савез Србије и „Instituto Tango natural”, уз подршку Луке „Београд”.

Ова манифестација се одржава као део сити-брејк понуде Београда, подршка позиционирању Београда на мапи светских танго дестинација и као део програма прославе Дана Дунава. Танго окупља велики број присталица и постао је глобални феномен због кога они који га плешу и који га воле обилазе дестинације широм света. Београдска сцена годинама има квалитетну енергију, довољан број плесача и места за плес да се може сматрати достојним кандидатом за престоницу танга у овом делу Европе. Туристичка организација Београда препознала је потенцијале танга и, у сврху туристичке промоције града, иницирала је организовање једнодневне манифестације посвећене овом плесу. Лука „Београд” подржала је ову иницијативу којом се промовишу и посебне туристичке градске целине као што је Савско пристанише, које годишње посети преко 50.000 туриста. Страни туристи који буду посетили наш град кроз наутичко крстарење Дунавом, моћи ће да учествују у овој манифестацији и на тај начин Београд ће још једном потврдити да је једна од занимљивијих туристичких дестинација у Европи.

Учесници Београдског танго маратона су представници плесних клубова Tango Magia, Tango Natural, Koloseum i Aster, који ће овом приликом одржати и бесплатне часове за посетиоце. Посебна атракција у уметничком делу програма биће наступ наше познате виолинисткиње и композиторке Соње Калајић са пријатељима, који ће извести популарне нумере великана ове музике Karlosa Gardela, Di Sarlia, Astora Piacole, од којих ће неке бити изведене на тестери. Очекује се да ће први Београдски танго маратон посетити велики број плесача из земље и региона.