ТАБЛЕТ РАЧУНАРИ ОБРАДОВАЛИ СТАРОГРАДСКЕ ОСНОВЦЕ ОД ТРЕЋЕГ ДО ШЕСТОГ РАЗРЕДА

Сви београдски ученици трећег, четвртог, петог и шестог разреда основних школа добиће од Града Београда по таблет рачунар, са бесплатним интернетом.

Првог дана школске године дигиталним уређајима, савремним наставним средствима, обрадовали су се 451 ученик и 38 наставника ОШ „Дринка Павловић“.

Рачунаре су, у простријама школске библиотеке „Дринке“, директорки Наташи Васић свечано уручили заменик градоначелника Града Београда Горан Весић и председник општине Стари град Радослав Марјановић,

„Током овог месеца поделићемо 67.592 таблета. Сви београдски основци од 3. до 6. разреда добиће кодове за дигиталне уџбенике, што представља својеврсну револуцију у образовању, какву немају њихови вршњаци у Риму, Паризу или Лондону. Такође, обезбедили смо и 6.952 лап-топ рачунара за учитеље и наставнике како би се настава несметано одвијала“, рекао је овом приликом заменик градоначелника Горан Весић.

За три године таблети постају власништво родитеља који ће их задужити, додао је Весић, и нагласио да је Град све рачунаре осигурао у случају штете.

„Добра вест за родитеље је да се таблети закључавају у 22 сата, а приступ интернету ће имати само приликом посете сајтова који се налазе на „белој листи“ Министарства просвете. Таблети су наставно средство у правом смислу те речи и ово је најбоље могуће улагање у будућност наше деце“, нагласио је заменик градоначелника Горан Весић.

Председник Радослав Марјановић је пожелео ученицима и наставном колективу „Дринке“ успешну школску годину и захвалио Граду Београду који је на овај начин у потпуности опремио ученике и наставнике за школовање примерено информатичком веку у коме живимо.

„Општина Стари град и Град Београд заједно улажу у образовање како би наша деца имала боље и безбедније услове за учење и дружење. Задовољство ми је да смо поделу почели од Старог града и у наредних неколико дана завршићемо поделу таблета и лап топ рачунара у свим староградским основним школама“, поручио је председник Марјановић и присутне упознао са беспланим програмима које за основце припремила општина Стари град.

„За све староградске прваке организовали смо бесплатну школу пливања, а за ученике од првог до четвртог разреда „Школу спорта“ у спортском центру „25. мај“.„Школа спорта“ обухвата осам спортова које воде стручни тренери. Одржаваће се у поподневним терминима, од 17 до 21 сат, да би родитељи могли да доведу децу на тренинге“, истакао је председник Радослав Марјановић и подсетио родитеље првака и основаца другог разреда да је Град Београд објавио јавни позив за рефундирање новца за уџбенике из математике, српског, света око нас и страног језика (као обавезног предмета), за основце I и II разреда за школску 2021/22. годину. Рок за пријаву је 30. септембар.

Подсећамо да су захваљујући општини Стари град реновирани ходник и две свлачионице у фискултурном делу ОШ „Дринка Павловић“. Такође, током распуста су замењени и вентили на свим радијаторима који нису мењани од изградње школе. Грађевинско- занатски радови и хитне интервенције врше се и у другим староградским васпитним и образовним установама.