ПРЕДСТАВА ДОН ЖУАН ОДЛОЖЕНА ЗА 1. СЕПТЕМБАР

Због предвиђених лоших временских услова, бесплатна представа ”Дон Жуан” која је требало да се одржи у петак 27. августа, биће одиграна у  среду, 1. септембра на летњој сцени позоришта Театријум у Капетан Мишином здању. Представа почиње у 21 час, а све до сада преузете улазнице важиће и у новом термину.

Преостале бесплатне улазнице сви заинтересовани Старограђани могу преузети сваког радног дана од 08 до 16 часова у Услужном центру Градске општине Стари град (Улаз из Нушићеве улице).

 

Нова летња позоришна сцена ”Театријум” коју су покренули глумци Тихомир Станић и Владан Гајовић, у башти Капетан Мишиног здања имала је средином јула премијеру представе ”Дон Жуан” у режији Марка Мисираче и Тихомира Станића.

Савремени Дон Жуан настао је из пера младе драматуршкиње Виде Давидовић, а до сада је играна више десетине пута баш на овој летњој сцени. Насловну улогу игра Стефан Радоњић, који наводи да референца за његов лик јесте Молијеров Дон Жуан, али је то класичан комад који носи универзалне мотиве, па је врло лако могуће и данас се реферисати на њих. У великом ансамблу ове представе су млади глумци Ђорђе Марковић, Милица Јанковић, Невена Илић, Исидора Грађанин, Ивана Дудић, Лука Потпарић, Милан Бобић, Лука Севић уз глумце Владана Гајовића, Лепомира Ивковића, Тихомира Станића и Душана Ашковића.