СВЕТСКО ПРВЕНСТВО У РОЊЕЊУ НА ДАХ, ОД 21. ДО 29. ЈУНА НА БАЗЕНИМА СРЦ “МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ”

Београд је домаћин Светског првенства у роњењу на дах које ће се одржати, од 21. до 29. јуна ове године, на базенима СРЦ “Милан Гале Мушкатировић”, на Дорћолу.

Захваљујући организатору првенства Апнеа Савезу Србије, суорганизатору СРЦ “Милан Гале Мушкатировић” и генералном покровитељу првенства Градској општини Стари град, у Београду ће се окупити најбољи светски такмичари у роњењу на дах.

Долазак је потврдило 150 такмичара из 25 земаља, који ће сетакмичити у три категорије:

    • Статичка Апнеа(СТА)
    • Динамичка Апнеа са перајима(ДYН)
    • Динамичка Апнеа без пераја(ДНФ)

Церемонија свечаног отварања Светског првенства у роњењу на дах одржаће се 21. јуна са почетком у 18 часова, у свечаној сали Опшине Стари град, Македонска 42.

Ово је прво Светско првенство у роњењу на дах које се одржава у Србији и нашем главном граду, и представља једно од најважнијих и највећих светских такмичења које се ове године одржавајуу базенима.

Надамо седа ће српска женска репрезентација,која је освајањем бронзане медаље на Тимском светском првенству у Ници, Француска 2012. (остварила највећи тимски успех у историји заузела треће место упркос озбиљној светској конкуренцији) поновити успех или отићи корак даље.

Више информација о самој такмичењу можете наћи на веб страници http://www.aidapoolworldchampionships.com/#!preliminarni-rezultati/caum или путем мејла:contact@iapwc.com и позивом на број +381638598879