СВЕТСКО ПРВЕНСТВО НОВИНАРА ТЕНИСЕРА ОД 15. ДО 22. АВГУСТА

Светско првенство новинара тенисера, 33. по реду, биће одржано од 15. до 22. августа у Београду, на теренима спортског комплекса на Бањици и на теренима Тениског клуба „Зил“, речено је на данашњој конференцији за медије у просторијама УНС-а. Један од главних спонзора ове занимљиве манифестације која ће окупити око 150 учесника из 20 земаља је и Градска општина Стари град.

Турнир ће у у понедељак у 19 часова отворити Милорад Чавић, наш најбољи пливач, Слободан Живојиновић, тениска легенда и председник Тениског савеза, др Драган Вуканић, председник општине Вождовац, као и Срђан Срећковић, министар за дијаспору. За такмичаре је организован богат пропратни програм у коме ће они посетити знаменитости главног града (са Авалским торњем), општину Вождовац, „Beer фест“ на Ушћу, Јаково… Завршна вечера са доделом награда и признања, биће организована у суботу 21. августа у 20 сати у Аеро клубу, где ће, између осталих, говорити и Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град.

– Наша општина је препознала значај једног оваквог турнира који ће угостити велики број новинара који су уједно и спортисти, чиме промовишемо и здраве стилове живота. Када се помисли на Београд-помисли се на Стари град, где се налази највише културних али и доста спортских и административних установа. Туристи странци који проводе време у Београду, највише су на Старом граду-рекла је Ана Даниловић, заменица председнице општине Стари град.

Нино Брајовић , генерални секретар Удружења новинара Србије рекао је да је реч о највећем скупу који је било која новинарска организација организовала, чиме ће се проширити комуникација између новинара Србије и света.

Говорили су и Предраг Перуничић, генерални директор СЦ Вождовац, Душан Орландић, генерални секретар Тениског савеза Србије, Саша Стефановић из Туристичке организације Београда, Иван Ивачковић, испред „Beer феста“ и Чедомир Шошкић, председник асоцијације новинара-тенисера Србије.

Овај спортски догађај помогли су и Министарство спорта, Град Београд, Влада Републике Србије, општине Вождовац и Земун и многи други…