ШЕСТИ СТУДЕНТСКИ ПРИВРЕДНИ ФОРУМ ОДРЖАН У СВЕЧАНОЈ САЛИ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД

Шести Студентски привредни форум одржан је данас у свечаној сали Градске општине Стари град, у организацији Центра за едукацију и друштвену еманципацију младих (ЦЕДЕМ). Пројекат се реализује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Министарства трговине, туризма и телекомуникација, у сарадњи са Омладинском мрежом Србије (ОМС) и општином Стари град.

Присутним учесницима Студентског привредног форума обратили су се: Небојша Ранђеловић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Милан Добријевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација, Данило Потпарић из Омладинске мреже Србије (ОМС), Пајазит Помак, председник Управног одбора Центра за едукацију и друштвену еманципацију младих (ЦЕДЕМ), и Борис Радаковић, председник Савета за спровођење омладинске политике ГО Стари град (Канцеларија за младе).

„Развој предузетништва међу младим људима у Србији је веома значајна тема за Владу Републике Србије. Потенцијал за развој предузетништва постоји широм Србије, па је у том смислу наше министарство покренуло пројекат опремања школа новом дигиталном опремом што ће омогућити иновативне концепте у настави и приступ интернету у сваком месту у Србији. Сматрамо да је то добар пут за развој неформалног образовања и покретање предузетничког духа код младих“, рекао је Милан Добријевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

„Градска општина Стари град препознала је тему омладинског предузетништва као веома важну и увек ће одржавати овакве и сличне иницијативе и скупове. Канцеларија за младе општине планира да организује бројне курсеве и програме за младе, а за више информација заинтересовани се могу обратити Услужном центру општине“, рекао је Борис Радаковић, председник Савета за спровођење омладинске политике ГО Стари град (Канцеларија за младе).

Осим панел дискусије, где су се представили млади предузетници, на шестом по реду Студентском привредном форуму одржане су радионице и предавања, а као једно од најзанимљивијих било је предавање глумца и пантомимичара Марка Стојановића, који је са студентима одржао интерактивно предавање на тему комуникације и јавног наступа. На форуму су били присутни и Андријана Русић, директорка Установе „Вождовачки центар Шумице“, Сања Николић, копредседница Студентског парламента Универзитета у Београду, и Марко Перовић, помоћник председника Градске општине Палилула.