СТАРОГРАЂАНИМА НА УСЛУЗИ

У оквиру акције „Као некад – да се ви питате“ којом општина Стари град жели да обнови месне заједнице и процес одлучивања додатно приближи грађанима, 10. маја је у Великој сали општинске зграде одржан састанак на тему новог Закона о становању.

Састанак је отворио председник општине Марко Бастаћ речима да је намера општине да удружена са станарима размотри одредбе новог Закона о становању, као и да се у свакој згради у којој је то могуће избегне постављање принудних управника.

Потом је стручни осврт на закон, који доноси много недоумица постојећим скупштинама станара, изложио начелник Управе општине Стари град Андреј Белингар. Он је истакао да ће општина активно на сваком кораку пружати подршку станарима стамбених зграда – од регистрације стамбених заједница, преко уписа у јединствени регистар до свих других ситуација у којима ће се власници станова наћи при спровођењу новог закона. Белингар је присутнима појаснио да се још увек чека на подзаконске акте и додатна упутства од надлежних, како би се почело са уписом регистрованих стамбених заједница. По новом Закону о становању на Старом граду је предвиђено да се у регистар упише око 1800 управника зграда.

Конструктивној расправи придружили су се и станари, постављајући питања и дајући предлоге. Састанку је присуствовало више од 400 Старограђана, а разговор је трајао готово три сата. Представници наше општине објаснили су грађанима и да су резултати последњег конкурса у оквиру програма „Заједно за вашу зграду“ и даље важећи.

Позивамо све заинтересоване Старограђане и представнике станара староградских зграда да се за све потребне информације, значајне за решавање бројних недоумица у примени нових законских прописа, обрате Градској општини Стари град. Директно, у разговору са начелником Управе Андрејом Белингаром, помоћником начелника Управе Божидаром Вулићем или заменицом секретара Скупштине општине Ивом Паић, који вас очекују на првом спрату општинске зграде у Македонској 42.

Ваша питања можете такође, упутити и путем мејла на: stambenazajednica@starigrad.org.rs