ОПШТИНА СТАРИ ГРАД ОТВОРИЛА ОМЛАДИНСКИ ЦЕНТАР

У присуству великог броја младих, представника градске и општинске Канцеларије за младе, свечано је отворен „Омладински центар Стари град”, у просторијама некадашње месне заједнице, у Улици маршала Бирјузова 58.

Председница скупштине општине Мила Поповић, захвалила се Граду Београду,са којима је општина заједно реализовала овај пројекат, а нарочито Министарству омладине и спорта.

Општина Стари град је текућу годину прогласила годином деце и младих и до сада смо спровели неколико манифестација и програма усмерених ка предшколцима и будућим студентима. Сада отварамо омладински центар који би требало да буде расадник идеја младих и место окупљања младих. Биће доступан за све омладинске организације и удружења који су расположени да користе ове просторије – рекла је Мила Поповић.

Зорица Лабудовић из Министарства омладине и спорта истакла је да у Србији од 167 јединица локалне самоуправе, њих 130 имају Канцеларије за младе, укључујући и КЗМ Стари град.

-Срећни смо што се данас срећемо у простору који је определила општина, а министарство средствима од 750 хиљада динара помогло реновиранје. Током 2017. године у 50 јединица локалне самоуправе пружаћемо помоћ у изради локалних акционих планова за младе. Једна од њих је и Градска општина Стари град која ће добити свој локални стратешки документ – рекла је госпођа Лабудовић и позвала општину Стари град да се пријави за нови круг конкурса за финансирање пројеката.

-Волела бих да овај простор привуче много младих људи и да овде имате пуно занимљивих едукативних радионица, као и да КЗМ промовише праве вредности које ће допринети развоју квалитетнијег друштва – закључила је Зорица Лабудовић

На крају је уследио мини концерт на коме је наступио бенд Прве београдске гимназије, који су присутни саслушали уз коктел.