СТАРИ ГРАД ОБЕЛЕЖИО ЕВРОПСКИ ДАН ДУНАВА ЧИШЋЕЊЕМ ПРИОБАЉА

Градска општина Стари град је у понедељак, 29. јуна на Европски дан Дунава организовала традиционалну акцију чишћења приобаља ове градске реке. Велики број Старограђана, представника Општине и волонтера придружили су се отклањању смећа дуж Дунавског кеја.

У току чишћења скупљано је смеће које је остало након повлачења воде са приобаља. Отклањано је кабасто смеће, грање, амбалажа и други отпад. Акција ће трајати све док се не очисти приобаље реке од наноса, које се налази дуж омиљеног шеталишта Београђана и које нарушава изглед обале Дунава.

Марко Бастаћ из општине Стари град наводи како је намера општине била да се укаже на важност очувања животне средине, али и да се староградско шеталиште на Дунаву, које је у летњим месецима најпосећеније, уреди и улепша.

– Чињеница да брига о животној средини није на листи приоритета у нашој земљи, не сме да буде изговор да ми на локалном плану, у нашој општини, не спроводимо активности које ће сачувати и улепшати нашу околину. Захваљујемо се Старограђанима, бројним волонтерима, али и пролазницима који су нам се радо прикључили, на напорима и доброј вољи да чувамо Стари град – рекао је Бастаћ.