СТАРИ ГРАД НА 32. МЕЂУНАРОДНОМ САЈАМУ ТУРИЗМА

Општина Стари град представила се, на штанду Градског Секретаријата за привреду, 25. фебруара, са манифестацијама чији је покровитељ, путем видео и штампаних материјала: „Јевремова – улица сусрета“, „Фиш фест“ код Небојшине куле, обилазак „Куће Јеврема Грујића“ у Светогорској и програме везане за кућу Кућа Ђуре Јакшића у Скадарској. Презентацију Општине Стари град отворила је преседница Мирјана Божидаревић.

– Општина Стари град је била покретач многих програма које су касније прерасли у препознатљиве туристичке и културне садржаје и манифестације града Београда. Поменимо прво колективно венчање испред Градске Скупштине, Улицу отвореног срца, Изборе за најлепше излоге и баште, обилазак Београдске тврђаве и вароши и Ботаничке баште „Јевремовац“. Надамо се да ће и ове манифестације које данас престављамо наћи своје место у туристичкој и културној понуди Београда, – истакла је председница поздрављајући присутне и госте.

Презентацији су присуствовали Јасна Димитријевић, директор ТОБ-а, представници Секретаријата за привреду, госпођа Љубица Бељански из Центра за културу Стари града Лазар Шећеровић, власник куће и потомак Јеврема Грујића, Ђорђе Павловић из Културни центар – Дом породице Павловић, Ђорђе и Ненад Живановић из Удружења „Дунав у срцу“, као и Ана Даниловић, заменица председнице и Зоран Млађеновић, Ристо Рацо и Милан Мајсторовић чланови Општинског већа. Почасни гост био је Радослав Зеленовић, директор Југословенске Кинотеке који је представио најстарији видео запис о Београду из 1906, који приказује крунисање краља Петра Првог Карађорђевића.

Међународни сајам туризма одржава се од 24. до 28. фебруара. На њему учествује 850 излагача из 41 земље, по први пут Шпанија, Француска, Сједињене Америчке Државе и Перу.