СРЕДСТВИМА ОПШТИНЕ И СТАНАРА ОБНОВЉЕН КРОВ У ЧУБРИНОЈ

Захваљујући општинској акцији “Заједно за вашу зграду”, станарима у Чубриној 6-8 више не прокишњава кров. Радови, вредни око пола милиона динара финансирани су заједничким средствима општине и станара. Пре ове поправке, кров је прокишњавао на неколико места и није обнављан најмање 30 година.

Радови су трајали недељу дана. Постављене су дрвене греде, изолациони материјал… и као најважније – пластифицирани лим…а вредност целог посла износи 505 000. динара.

Макићима је сву помоћ бесплатно пружао архитекта Јанко Крстић, који је координирао радове. Поред општинских 200 000 динара, у финансирању је учествовала цела фамилија Макић, “сналазећи се и задужујући се “кредитима и како су још све знали и умели… ”

Зграда у Чубриној 6-8 саграђена је 1959. године и специфична је, зато што има само један улаз, али са два броја. Станови на левој страни припадају броју осам а на десној броју шест.

Спољна фасада направљена од вештачког камена је очувана али је прљава и изгубила је своју оригиналну светло-плаву боју. Занимљиво је да се у броју шест налази и градска трафостаница која покрива тај део центра града (у близини су “Танјуг”, “Народна банка”…)