СПОРТСКО-ПОСЛОВНИ ЦЕНТАР “МИЛАН ГАЛЕ МУШКАТИРОВИЋ”

Свечано обележен почетак рада Спортско-пословног центра Милан Гале Мушкатировић

У присуству бројних званица и из града, челника Ватерполо савеза, бивших и садашњих спортиста и спортских функционера, спортско-пословни центар Милан Гале Мушкатировић, свечано је обележио почетак рада под новим именом у суботу 1 априла. Овом догађају присуствовало је и Ненад Богдановић, градоначелник Београда, као и породица Мушкатировић, а у улози домаћина били су многобројни представници и одборници и чланови општинског већа Општине Стари град као и руководство овог спортског центра.

– Као грађане Београда, радује нас напредак свих његових делова али смо навикли да се најбоље ствари дешавају на територији наше општине. Имајући то у виду, општина Стари град, годинама, велики део свог буџета улаже у изградњу, опремање и поправке у школама, вртићима и здравственим установама на њеној територији иако то директно није наша надлежност. Том списку сада придружујемо и простор овог центра, бившег СРЦ 25. мај и надамо се да ћемо својим улагањима и обновом овог центра који се налази на једном од најлепших места у Европи, уз реку и то на ушћу две реке, у најлепшем делу Београда, обновити овај центар и остварити оно чему теже сви грађани Старог града а то је да општина Стари град буде најлепши и најбољи део Београда за живот – рекао је Дејан Ковачевић, начелник општинске управе Старог града, у своје као и у име због болести одсутне председнице општине. Он је изразио наду да ће се након уређења овог центра и изградњом марине у продужетку, што је у плану, ти планови и остварити.

– Овај центар је некада био перјаница међу оваквим објектима у Београду. Доживео је једну веома тешку судбину, што се може видети приликом његовог обиласка. Мислим да је ово један нови почетак који ће врло брзо овај центар истаћи међу оваквим објектима. Општина Стари град ће, заједно са Београдом и са државом у следећих годину, годину ипо дана учинити много тога да овај центар изгледа како треба да изгледа. Почеће се од унутрашњих и спољашњих базена. Треба размислити о неким новим садржајима. Довољно је само да бацимо поглед овде кроз прозор и да видимо где се центар налази и да видимо како све то овде у околини изгледа – рекао је Ненад Богдановић, градоначелник Београда. Према његовим речима, оно што је битно када је Београд у питању, једна од тачака од које ће се кренути поред марине Дорћол, поред неких делова поред Лучке капетаније, је да Београд, пре свега на Старом граду изађе на реке. Ово што на Старом граду постоји као могућност изласка на реке, а што је заузето потпуно непримерним садржајима , је нешто што постоји као велики потенцијал Старог града и Београда.

– Данас је један од оних тренутака који обележавају спортску историју и који дају печат будућности. Доктор Милан Гале Мушкатировић је био сјајан ватерполо голман, врхунски научник али пре света велики човек. Спајао је спорт и науку, био је изванредан у базену и бриљантан на технолошком факултету. Човек кога су нетремице гледали и кога су помно слушали. Живот и рад Мушкатировића су пример за све оне који желе да буду успешни а сигуран са да ће генерације које буду долазиле у овај спортски центар, знати чије име носи. Великан за живота заслужује да буде са нама данас када га нема, а и заувек, да генерације које долазе знају да се сјајна биографија одувек гради само поштењем, великим трудом и радом на себи. Срећан сам, и у лично име у име ватерполо породице и породице Мушкатировић се захваљујем људима из општине Стари град и градске скупштине, што су препознали праве вредности и тиме показали да се времена ипак мењају – рекао је Урош Маровић, председник ватерполо савеза Србије: