СПОРТ У ПОЛИЦИЈИ“: У СЦ „ШУМИЦЕ“ ОДРЖАНО ЗАВРШНО РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ЏУДОУ

У Спортском центру „Шумице“ одржано је завршно републичко такмичење турнира „Спорт у полицији“ у дисциплини џудо, у коме је било пријављено 60 такмичара у четири тежинске категорије – до 81 кг, до 90 кг, до 100 кг и преко 100 кг.

Финалним борбама, у којима смо добили прваке Министарства унутрашњих послова Србије (МУП) у наведеним категоријама на републичком нивоу, присуствовали су генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић и командант жандармерије генерал Дејан Луковић.

„Ближимо се крају прве сезоне акције „Спорт у полицији“. Иако је ово пилот пројекат, интересовање је велико. Све указује да ће ова акција бити још једна у низу оних које спороводи Спортски савез Србије, а које ће имати дугу традицију. Желим да честитам свим учесницима, наравно, посебно победницима и да се захвалим свима који су помогли у организацији овог такмичења“, оценио је секретар ССС Горан Маринковић, након доделе заслужених медаља првопласираним џудистима, припадницима МУП-а.

Победник џудо такмичења у категорији до 81кг је Стефан Миковић (ПУС), дугоспласирани је Душан Сарић Душан (ЖНС), док су трећа места припала Горану Ђурићу (РОЈ) и Игору Омасти (ПУП). Првопласирани у категорији до 90 кг је Бранко Паповић (ОЖБ), који је у финалној борби савладао, другопласираног, Немању Бојовића (ПНЗ). Треће место заузели су Стефан Томић (ПУЗ) и Адам Грбић. У категорији до 100 кг првак је Бошко Бореновић (УВБ), другоплаирани је Владимир Вучковић (КОЖ), а трећепласирани су Огњен  Ковачевић (ПНС) и Саша Поповић (УВН). Финалне борбе у категорији преко 100 кг донеле су узбудњиве борбе. Најуспешнији „тешкаш“ је Предраг Будић (ОЖБ), у финалу је победио, другопласираног, Стефана Луковића (ПУК). Трећепласирани у овој категорији су Предраг Николић (ПУК) и Данко Гудељевић (ПУШ).

Да завршно такмичење у џудоу, којим је руководио проф. др Мишко Благојевић, протекне у најбољем реду побринули су се представници Џудо савеза Београда, Спортског центра „Шумице“,  генерални секретар Савеза спортова Старог града Мирко Вујовић и члан Већа општине Стари град задужен за спорт Недељко Јовановић, као и координатори пројекта испред Савета спортова Србије и Министарства унутрашњих послова.

Члан Већа општине Стари град Недељко Јовановић је оценио да је иницијатива да се промовише спорт међу припадницима Министарства унутрашњих послова одлична идеја и истакао да су општина Стари град и Савез спортова општине Стари град преузели значајајан део организације овог спортског такмичења.

„Пилот пројекат је потврдио да је „Спорт у полицији“ одлична идеја. Очекујемо да ово такмичење постане традиционални турнир на коме ће се сваке године окупити велики број наших полицајаца спортиста“, рекао је Недељко Јовановић.

„Спорт у полицији“ је заједнички пројекат Министарства унутрашњих послова (МУП) и Спортског савеза Србије (ССС), који је покренут пре четири месеца. Ове године је стартовао као пилот пројекат такмичења полицајаца спортиста у колективним и индивидуалним дисциплинама – мали фудбал, одбојка, кошарка, атлетске дисциплине, џудо и баскет „три на три“.