СПОМЕН ПЛОЧЕ НА СТУДЕНТСКОМ ТРГУ 19

Општина Стари град, Министарство културе, познати књижевници и јавне личности настављају са акцијом „Вратити дуг писцима“. Данас, 22. октобра, откривене су три спомен плоче на чувеној адреси Студентски трг 19, где су становали књижевници Слободан Селенић, Антоније Исаковић и сликар Мића Поповић.

Уз присуство великог броја познатих личности из јавног и културног живота, породица уметника који су обележили једно време, све присутне поздравила је Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град која је изразила своје задовољство што општина Стари град учествује у овој акцији у којој су спомен плоче већ добили: Меша Селимовић, Скендер Куленовић, Душан Матић и Александар Вучо.

О дружењу на добро познатој адреси на Студентском тргу, надахнуто су говорили академици и књижевници Драгослав Михаиловић и Предраг Палавестра. Они су подсетили да су се овде окупљали многобројни уметници и да су са овог места потекле многе напредне идеје, али да се и данас пуно расправља о начелима као што су демократија и нација, и како је рекао академик Палавестра, правог одговора о тим начелима немамо ни данас.

Небојша Брадић, министар културе рекао је да нам је и у овим временима неопходна културна елита којој су припадали Слободан Селенић, Антоније Исаковић и Мића Поповић. Одломке из дела ових познатих књижевника говорио је познати глумац Петар Краљ.