СПЕКТАКУЛАРНИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ НА ДОРЋОЛУ

Први меморијални турнир у малом фудбалу „Такијеви дани“ одржан је у знак сећања на фудбалера Марка Филиповића, некадашњег првотимца Фудбалског клуба „Дорћол“ и ГСП „Полет“, а финална утакмица је уприличена у сали Спортског центра „Динамик“ на Дорћолу.

Пред финални окршај, бројна публика је имала прилику да ужива у ревијалној утакмици у којој су се састали ветерани „Партизана“ и „Дорћола“ и одиграли без победника, са резултатом 1:1. Стрелац домаћина био је Раде Крстић, а Милош Ђелмаш за црно-беле.

Пред финалну утакмицу, трибине су биле испуњене до последњег места, а гледаоци су уживали у мајсторијама Николе Мијаиловића, Срђе Кнежевића, Милоша Богуновића и осталих фудбалера.

Читав програм су водили новинарка ТВ Арене Јована Гузијан и певач Никола Павловић, а многе познате личности су са трибина бодриле играче. Глумци Андрија Кузмановић и Марко Живић, који тумаче главне улоге у новој хит серији Драгана Бјелогрлића „Сенке над Балканом“ са уживањем су пратили финалну утакмицу, као и Мићко Радоњић, Петар Бенчина, Тихомир Станић, затим фудбалски асови Небојша Ушке Вучићевић, Дражен Болић, Раде Вељовић, Миодраг Анђелковић, Немања Радоњић, Ненад Милијаш, Саша Илић… У програму је наступила и група ТХЦ са песмом „Играј и победи“, а у публици су били и чланови Београдског синдиката.

Екипе „Братски“ и „Велибор Дуњић“ судариле су се у финалу турнира. Бољим извођењем пенала победио је тим „Братски”. Меч је завршен 3:3 у регуларном току, стрелци за екипу „Братски“ били су Миленковић (2) и Крстић, а Лекић, Богојевић и Селими за противнички састав. Са петерца за екипу „Братски“ поготке су постигли Миленковић и Крстић, а код ривала сигуран је био само Лекић, док су остали извођачи били немоћни пред голманом Јовичићем.

Блистао је Никола Мијаиловић, коме је уручена награда за најбољег играча турнира, док је голман екипе „Братски“ добио је награду за најбољег међу чуварима мреже. Саша Илић легенда „Партизана“, уручио је победнички пехар капитену победника Радету Крстићу.

Турнир је био хуманитарног карактера, а чек од 100.000 динара капитен екипе „Братски”, Раде Крстић, уручио је Хуманитарној организацији „Срби за Србе“.

Међу бројним гостима и пасионираним љубитељима најважније споредне ствари на свету био је и члан Већа општине Стари град, Александар Тодоровић, који је истакао да је као Дорћолац јако поносан на спортски дух својих комшија.

-Зна се да се на Дорћолу већ генерацијама игра добар фудбал! Посебно ми је драго што је на овом турниру преовладала права, здрава спосртска атмосфера и фер плеј – каже Тодоровић и истиче да су се Дорћолци показали као одлични домаћини и достојни организатори једног фудбалског спектакла.