СЛИКЕ ЗА ПОМОЋ ЖЕНАМА ОБОЛЕЛИМ ОД РАКА ДОЈКЕ

У галерији „Еуроцентар“ у Македонској улици, 2. јуна, отворена је изложба „Успоменама у походе“ Душице Бргуљан. Изложба је организована у сарадњи са Добровољним фондом Катарине Ребраче и општином Стари град. Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град је у име Општине купила две слике, као помоћ, која ће отићи Институту за радиологију и онкологију, и женама које се боре са раком дојке.

На сликама Душице Бргуљан су делови Старог града какве смо видели у књигама о прошлости града. Теразије, Саборна црква, Дорћол, Дечанска улица, Варош капија, Сахат кула…

– Занесена патином београдског амбијента, жеља ми је била да га оригинално испољим у рељефима, да испуним срж пластике. У неку руку сам покушала да кроз уметност додам снагу времену. Мислим да је то могуће и то ме тера да на овакав начин свему удахнем садашњи тренутак – описала је изложбу Душица Бргуљан.

Сви који желе да помогну женама на Онколошком институту могу да купе слике које су изузетно снижене и могу се купити за 200 евра. Изложба је отворена до 5. јуна.