СГ ВИКЕНД ВОДИЧ

➽ Петак, 24. март

У Кући Ђуре Јакшића у Скадарлији вечерас се одржава представљање књиге Милоша М. Шћепановића „Од сна украдено”. Програм почиње у 19 часова. У исто време у „Пароброду” почиње пројекција филма „Ослобођење Скопља”, редитеља Данила и Радета Шербеџије. У 20.30 почиње филм „Реквијем за госпођу Ј”, са Миријаном Карановић у главној улози.

​Четрнаести Београдски фестивал игре, једна од најзначајнијих европских и светских плесних манифестација, почиње вечерас под слоганом „Велика игра”.

Београђани по први пут имају прилику да на великом видео биму, који је постављен на Тргу Републике, од 20 сати, прате пренос из Сава центра. Након свечаног отварања наступа Балет Британске Колумбије (Балет БЦ) са комадима „Усамљени ехо Кристал Пајт и „Бил” Шарон Ејал.

➽ Субота, 25. март

У биоскопу „Драган Гага Николић” и у суботу се приказују филмови „Ослобођење Скопља” и „Пеквијем за госпођу Ј”, док се у Кући Ђуре Јакшића, од 19 часова игра монодрама Александра Поповића „Франше Д’епере на Јужном булевару”, у извођењу драмског уметника Јовице Јашина.

Бесплатно разгледање Београда трамвајем, популарна тура уз пратњу водича „Трамвај звани Београд“, стартује са окретнице код Зоо-врта (Тадеуша Кошћушког), а трамвај се креће од Калемегдана, преко пристаништа, Карађорђевом поред Железничке станице, Немањином, Ресавском, Булеваром краља Александра до Вуковог споменика, Краљице Марије, Џорџа Вашингтона, Цара Душана до Бека. Вожња траје 60 минута, а број места је ограничен на 25, па се сви заинтересовани унапред морају пријавити у инфо-центру Туристичке организације Београда, Кнез Михаилова 5.

➽ Недеља, 26. март

Традиционално на Коларцу недељни концерти су бесплатни. Овог пута, са почетком у 15 часова, наступају таленти на флаути у склопу 47. Међународног такмичења музичке омладине.