СГ ВИКЕНД ВОДИЧ

➽ Петак, 3. март

У Кући Ђуре Јакшића биће изведена представа „Давид и ја” са почетком од 19 сати, док док се у Установи културе „Пароброд” са почетком у 20 часова одржава концерт студената кларинетиста Факултета музичке уметности у Београду. „Пароброд” представља највећу могућу ексклузиву, изложбу фотографија Ара Гулера, највећег живог турског уметничког и документаристичког фотографа данашњице, од 1. до 4. марта у главном холу.

Како су друштвене мреже допринеле креирању културе медијске обмане, тема је трибине у организацији доценткиње Факултета драмских уметности Ане Мартиноли. Разговор са новинарима Жељком Пантелићем из „Недељника” и Денисом Колунџијом, као и директором Weekend mediaфестивала у Ровињу Николом Врдољаком, почиње у главном холу „Пароброда” у 19. часова.

CUK Imago и Улична галерија у Дечанској улици места су на којима ће се 3. марта од 17.00 одржати још један Фијук сајам. У Уличној галерији у 20.00 бити отворена изложба „Спавачи“ Anne Ehrlemark, девојке врло јединственог уметничког израза. Музички спектакл на два стејџа: у Уличној галерији наступају Бабилонци, бенд легендарног Зденка Фрањића, концерт за сладокусце, познаваоце и поштоваоце највеће југословенске иконе независне сцене. Специјална гошћа биће Марина Перазић.

У Дому Јеврема Грујића, од 2. марта до 2. маја, биће отворена изложба „Невиђени Лубарда“, којом се обележава 110. годишњица од рођења славног уметника.

Биће изложена 24 ремек-дела, од којих ће нека први пут бити приказана нашој јавности. Дела која ће бити изложена настала су између 1936. и 1972. године, у два периода уметниковог стваралаштва: између два светска рата, почев од 1936. године, као и послератни период све до 1972. године, што чини скоро 40 година рада великог сликара.

Радно време Дома Јеврема Грујића је четвртком и петком од 15 до 20 часова, са вођеном туром од 17 и 18 часова, као и суботом и недељом од 11 до 16, са вођењем од 12 и 13 часова. Цена улазнице за одрасле је 250, за пензионере 150, а за студенте и ученике 100 динара. Деца до 10 година не плаћају улаз

➽ Субота, 4. март

На две концертне вечери у Коларцу биће изведене Бетовенове сонате за виолину и клавир у тумачењу легендарног пијанисте Бруна Канина и виолинисткиње Катарине Уде. Сонате из опуса 12 и 96 биће изведене у суботу 4. марта, а чувена Кројцер соната у недељу 5. марта. Цене улазница су 800 и 1000 диинара.

➽ Недеља, 5. март

Бесплатан концерт на Коларцу под називом „Близина пролећа” почиње у јутарњем термину од 11 часова. Композиције Баха, Корнелија Ковача, Ане Крстајић, као и многих других домаћих и страних аутора, извешће Стана Крстајић на флаути и Сандра Вученовић Шнабел на клавиру.

Прва eSports конференција у региону одржаће се у Дому омладине Београда, под називом BEAST (Belgrade eSports & Athletes Summit). Главни циљ BEAST-а је едукација из домена eSporta и умрежавање људи, а програм почиње од 12 часова.