ШЕСНАЕСТИ ЈЕСЕЊИ ФЕСТИВАЛ ЗДРАВЉА БЕОГРАД

Шеснаести jесењи фестивал здравља Београд – „Храбро по здравље“ одржаће сe 2. и 3. новембра у Дому војске Србије (Улица браће Југовића 19), под покровитељством Градске општине Стари град.

Организатори фестивала здравља – манифестације исхране, дијететике, wellness-a, званичне и алтернативне медицине, здравствене и козметичке неге, очекују да ће се јавности представити више од 80 излагача: домови здравља, приватне ординације, болнице, апотеке и фармацеутске куће, фитнес, велнес и бањски центри, етно села, као и сви они који се баве здравом исхраном, званичном и алтернативном медицином.

Посетиоци ће имати прилике да присуствују бројним едукативним предавањима која ће обухватити више од 60 тема посвећених здрављу, спорту и здравом животу. На фестивалској бини одржаваће се програм „Култура и здравље“, са представама, наступима балетских клубова и културно уметничких друштава, као и промоција књига чији су аутори лекари и други писци.

Улаз на манифестацију је традиционално бесплатан, а заинтересовани суграђани ће у ова два фестивалска дана, од 10 до 20 сати, моћи да обиђу штандове излагача и да добију стучне савете о томе како да одржававају добру животну форму, здравствено стање и лепоту.

На неколико пунктова, како су најавили организатори, суграђани ће моћи да обаве бесплатне лекарске прегледе – преглед општег здравственог стања, мерење притиска и нивоа шећера у крви, ултразвучни, офтамолошки и нутриционистички прегледи, као и израчунавање ризика за добијање дијабетеса.

Дан касније, 4. новембра, очекује нас Дечји фестивал здравља Београд, у времену од од 11 до 20 часова, у ТЦ „Стадион“

Као увод у јесењи фестивал здравља, 25. и 26. октобра, од 10 до 18 сати, одржаће се стручни симпозијум у великој сали Градске општине Стари град.

Више информација о 16. јесењем фестивалу здравља може се добити на www.festivalzdravlja.com и ОВДЕ.