СЕДМА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО СТАРИ ГРАД

На седмој седници Скупштине општине Стари град, која је одржана 26. марта, 50 одборника локалног парламента разматрало је пет тачака дневног реда. Одборници су усвојили извештаје о раду Управе Јавног правобранилаштва у 2012. години и предлог годишњег плана рада Штаба за ванредне ситуације Градске општине Стари град за ову годину, одлуке важне за ефикасно функционисање и рад Градске општине Стари град.

Скупштинским одборницима се, у оквиру друге тачке дневног реда обратио Дејан Стефановић, заменик председника општине и шеф штаба, који је између осталог рекао да је план од стране републичких органа оцењен као један од најбоље урађених. Он је најавио и реализацију обуке што већег броја повереника за деловање у елементарним непогодама и ванредним ситуацијама.

– Ради што квалитетнијег рада намеравамо да искористимо постојеће месне заједнице у којима ћемо организовати едукацију повереника, али и упознати грађане са понашањем и деловањем у случају елементарних неприликама. На Старом граду постоје две сирене за узбуну, које нису у најбољем стању, али их поправити – рекао је Стефановић. За новог члана Штаба за ванредне ситуације изабран је Александар Пантелић, секретар Црвеног крста „Стари град“.

У наставку рада су већином гласова присутних одборника усвојена су решења којим се потврђују- престанак дужности јавног правобраниоца општине Стари град Маји Голубовић Попари, због истека мандата, а досадашњи заменик правобраниоца, Зорица Вуковић Вујовић, поново је изабрана на ту дужност, у трајању од четири године. Већином гласова присутних одборника усвојени су извештају о раду Управе и Јавног правобранилаштва за 2012. годину.