СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ САВЕТА ЗА БЕЗБЕДНОСТ У ПРОШИРЕНОМ САСТАВУ: ПРЕВЕНЦИЈА, МЕЂУСОБНА САРАДЊА И РАЗМЕНА ИНФОРМАЦИЈА СУ КЉУЧНЕ ЗА СПРЕЧАВАЊЕ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА У ШКОЛАМА

Трећа седница Савета за безбедност одржана је данас у општини Стари град. Седницом су председавали председник општине  Радослав Марјановић и начелник Полицијске станице Стари град мајор Раденко Ресановић, а поред чланова Савета састанку су присуствовали члан Већа  Недељко Јовановић, директори основних и средњих школа, као и представници Савета родитеља староградских школа.

Председник општинског Савета за безбедност мајор Раденко Ресановић је упознао присутне са тренутном безбедносном ситуацијом у староградским школама, као и са превентивним мерама које су надлежни органи спровели, у контексту трагичних догађаја у ОШ „Владислав Рибникар“ на Врачару и у Младеновцу. Поред редовних, двосменских дежурстава у школама до краја ове школске године припадници Полицијске станице Стари град су у сталном и непосредном контакту са директорима и наставним особљем, школским полицајцима и физичко-техничким обезбеђењем, као и са органима локалне самоуправе.

Председник Радослав Марјановић је истакао да је смисао данашњег састанка у проширеном саставу Савета да, поред рекапитулације свих предузетих мера надлежних државних органа и МУП-а, присутни заједно размотре и предложе шта још општина може да предузме по овом питању на локалном нивоу.

„Превенција, међусобна сарадња и размена информација су кључне речи за спречавање вршњачког насиља, за препознавање, правовремено реаговање и решавање инцидентних ситуација и проблема у школама. Замолио бих и све средње школе да доставе своје предлоге Одељењу за друштвене делатности и пројекте развоја, као што су то урадиле основне школе, како бисмо у сарадњи и синхронизовано са градским секретаријатом и министарством решавали све ваше приоритетне потребе“, поручио је председник Радослав Марјановић и нагласио да је Полицијска станица Стари град спремна да стручно провери техничко стање видео надзора у свим староградским школама.