САРАДЊА ОПШТИНЕ И РОТАРИ КЛУБА БЕОГРАД – СТАРИ ГРАД

Ротари клуб Београд – Стари град је у сарадњи са општином посадио дванаест стабала кинеског храста на шеталишту на Дунавском кеју. На иницијативу грађана који живе или често бораве у насељу „25. мај“, на делу шеталишта који је без хлада засађен је нови дрворед, који ће за ускоро обезбеђивати заштиту од сунца у топлим летњим месецима.

Сарадња Ротари клуба Београд – Стари град и општине започета је у септембру прошле године, када је Трговачкој школи дониран рачунар за потребе дуалног образовања, а наставила се потписивањем протокола о једногодишњој сарадњи у новембру 2017. године. Прва заједничка акција на основу протокола је садња дрвећа на шеталишту на „25. мају“.

– Сарадња са општином је важна јер је наш клуб још пре 19 година основан управо на Старом граду и у свом називу носи име општине – објашњава Мирко Коматина председник Ротари клуба Београд – Стари град и истиче да је један од циљева клуба приближавање јединици локалне самоуправе, односно додатно јачање сарадње са општином.

Према речима господина Коматине, модерне технологије и екологија су две области које су Ротари клубови широм света одредили као приоритете, а пратећи те глобалне токове, локални Ротари клуб Београд – Стари град осмишља и реализује своје бројне активности.