СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, упознала је чланове Општинског већа, на седници одржаној 23. новембра, са писмом које се стигло из Ректората Универзитета у Београду у коме се захваљују на одобреним средствима за набавку телефонске централе као и на разумевању за потребе Универзитета да се унапреди систем кумуникације са чланицама и сродним установама у земљи и свету.
Председница општине се недавно вратила из Будимпеште, где је заједно са Миланом Мајсторовићем, чланом Општинског већа, посетила општину Ербежет варош. Ово је само наставак веома успешне сарадње две општине у заједничком пројекту модерницације администрације и реализацију EXCHANGE програма. Добра сарадња наставиће се братимљењем са будимпештанском општином, када градоначелник Ербежет вароши буде гост на слави општине Стари град, Цвети.
На седници Већа додељене су традиционалне награде најбољим полицајцима из ОУП-а Стари град, Речне милиције и најбољем ватрогасцу у протеклом месецу.
Ђаци четвртих разреда староградских основних школа и ученици из Гораждевца са Косова и Метохије добиће књигу “Београд-престоница Деспота Стефана”, аутора Ирине Дамњановић и Вере Батановић Лаловић. Планира се да ђаци добију књиге са Светог Саву.
Из буџета општине Стари град додељено је 150.000 хуманитарној организацији “Мати Татијана” манастира Грачаница, као помоћ најмлађој популацији на Косову и Метохији. Удружењу за помоћ особама са Дауновим синдромом додељено је 100.000 динара. Из буџета општине додељено је 50.000 динара Удружењу грађана за креативну стимулацију “Студио”. У њиховој галерији се излажу радови из области примењене уметности младих са сметњама у развоју.