СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

ПОМОЋ ЗДРАВСТВУ

На данашњој седници Општинског већа донета је одлука да се Клиничком центру Србије- Институту за кардиоваскуларне болести упути донација у вредности од 1.500.000 динара за набавку апарата за дисање и монитор. Такође, иста сума додељена је и Клиничко- болничком центру «Др Драгиша Мишовић» за куповину апарата – инкубатора и монитора виталних функција. Институту за неурохирургију Клиничког центра Србије, општина је упутила помоћ од 1.500.000 динара за куповину апарата за праћење виталних функција и монитора.
Осим помоћи здравственим установама, Општинско веће упутило је помоћ Универзитету уметности за набавку и уградњу расвете на галеријском објекту у Кнез – Михаиловој улици.

У знак захвалности за пружену помоћ у току 2005. године председници општине Мирјани Божидаревић и члановима Општинског већа стигле су и захвалнице и то од Југословенске асоцијације класичних гитариста, Музичке школе «Станковић» Основне школе «Јанко Јанковић» из Гораждевца као и каталог Универзитета у Београду «Добротвори Београдском универзитету» који је ове године прославио сто година од доношења првог Закона о Универзитету.