СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Један број избеглих и прогнаних лица из Босне и Херцеговине и Хрватске, као и интерно расељених лица са Косова и Метохије, обратио се нашој општини за помоћ при лечењу. За материјално-хуманитарну помоћ избеглицама у буџету општине за ову годину је одвојено 400.000 динара а помоћ је овога пута пружена за деветоро лица по пет и за једно лице у износу од једанаест хиљада динара.
Општина је помогла и прву фазу за реализацију пројекта “Покренимо младе”, затим, финансирала је пут за Кијев у оквиру Европског парламента младих.
Симфонијски оркестар РТС имао је велики успех у Атини. Општина Стари град је финансирала део трошкова пута за Атину у износу од 320.000 динара.
Венецијански бијенале је више од једног века најпрестижнија културна манифестација у свету. Овог новембра на угледној архитектонској смотри представиће се и Стари град. За учешће на Венецијанском бијеналу архитектуре удружењу грађана “Пројекат Београд” одобрено је 370.000 динара.
Музичкој школи “Вучковић” у узвратну посету долази оркестар из Cervignana из Италије, са којим су у мају започели сарадњу приликом гостовања оркестра “Tango Juventud”. Међу гостима биће и градоначелник овог италијанског града. За покривање дела трошкова узвратне посете одобрено је 400.000 динара.
На крају седнице Општинског већа председница општине је упознала је све присутне да је наша општина добила захвалницу од Физичког факултета за финансијску помоћ којом су набавили компјутере.