РАГБИ КЛУБ “ДОРЋОЛ” У ПРОЛЕЋНОЈ СЕЗОНИ

Рагби клуб „Дорћол“ је једини клуб на општини Стари град који припада највишем рангу такмичења у земљи. За собом већ има три освојена државна купа. Близу је и освајања државног првенства и један је од три најјача рагби клуба у Србији.

„Жуто-плави“ се ове године могу подичити и учешћем у међународној „Интер лиги“. То је регионални такмичење у коме учествују и екипе из Босне и Херцеговине, Словеније, Мађарске, Хрватске и наравно Србије.

Општина Стари град помогла је овај клуб са 181.000 динара намењених за реализацију такмичења у пролећном делу сезоне 2007/2008. године.

– Имамо константну сарадњу са Општином Стари град која сваке године донира клуб. Тако највећи део клубског буџета управо чине и донације општине. Та средства махом се користимо за такмичења сениорског тима и млађих категорија, којима не наплаћујемо чланарину – каже Јован Вујошевић, члан управног одбора клуба.

Према његовим речима, , рагби који је после фудбала најпопуларнији спорт на свету, на овим просторима се игра већ 50 година. Међутим, у нашој земљи даљи развој кочи проблем са инфраструктуром, с обзиром да у Београду постоји само један прави рагби терен на Ади Циганлији.