ПРВИ РЕГИОНАЛНИ ОКРУГЛИ СТО „КАКО СПРЕЧИТИ НАСИЉЕ И САЧУВАТИ ПОРОДИЦУ”

Удружење жртава насиља „Хајр”, уз подршку Градске општине Стари град, организује Први регионални округли сто „Како спречити насиље и сачувати породицу”, који ће се одржати у четвртак, 10. маја ове године, са почетком у 11.30 сати у великој општинској сали, у Македонској 42.

Циљ округлог стола је отварање дијалога о могућностима превенције насилног понашања, препознавања насилника, санирања психичког здравља жртава насиља, њиховој рехабилитацији и ресоцијализацији, очувању породичног окружења, као и о примени добрих пракси из нашег региона.

Разговор ће се одвијати у оквиру четири панела: Људска права жртава насиља, Нарушено психичко здравље – узрок и/или последица насиља, Улога традиционалне породице и регионалног васпитања у превенцији насиља и Организације цивилног друштва у региону – сарадња и размена добрих пракси.

Удружење жртава насиља „Хајр” очекује да из оваквих сусрета могу произаћи закључци који ће довести до друштвене и законске промене, што је исходиште ове активности, а округли столом настоји да у дијалог укључи све релевантне друштвене чиниоце нашег друштва у решавање проблема ширења породичног насиља – почев од полиције, центра за социјални рад, судства, медицинских радника, школа, до представника верских заједница у Србији.

АГЕНДУ ОКРУГЛОГ СТОЛА – ПРЕУЗМИТЕ ОВДЕ