ПРОЛЕЋНА ИЗЛОЖБА У КУЋИ ЂУРЕ ЈАКШИЋА

Културна догађања, у априлу, у Кући Ђуре Јакшића, започела су 1. априла отварањем 14. Пролећне изложбе, Удружења љубитеља уметности „Широка стаза“из Земуна. На овој међународној изложби учествује 37 учесника из 7 земаља. Изложбу је отворила Акико Кога sa Tokyo College of Photgraphy, која је уједно била селектор за радове из Јапана и учесник изложбе и Бошко Ђуричковић, директор Удружења уметника и љубитеља уметности „Широка Стаза“.

У кући „Ђуре Јакшића“ поред бројних уметника и гостију из Јапана, Македоније, Кипра, Велике Британије, Словеније, Мађарске и Србије изложена је и слика Мирославе Стопић, члана Општинског већа Старог града. На изложби су заступљене различите технике уметничког изражавања од фотографије, скулптуре, мозаика, графике, сликања у техникама: уља, акрила, гваша, акварела…

У отварању изложбе у музичком делу учествовао је ансамбл „Flauto Dolce“ на челу са угледним уметником Љубомиром Димитријевићем.

Удружење уметника и љубитеља уметности „Широка стаза“ постоји од 1996. године и чланови у ликовном делу су уметници из 40 земаља, њих преко 400.

Изложба ће бити отворена до 10. априла.