Пројекције – јул 2022.

Отворени биоскоп

Староградски биоскоп на отвореном – Косанчићев венац
Пројекције почињу у 21:00

 

Датум: 02.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Мали тwист
Режија: Robert Guédiguian

У главном граду Малија, Бамаку, 1960. године омладина открива рокенрол тек увезен са запада и сања о политичкој револуцији. Током једне игранке, млади социјалиста Самба заљубљује се у живахну Лару која је пред удајом. Да би избегла принудни брак, Лара бежи са Самбом, али им њен будући супруг не дозвољава да да сањају заједничу будућност.

 

Датум: 03.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Титане
Режија: Julia Ducournau

Титане отвара сцена саобраћајне несреће у којој је повређена девојчица Алексија, па јој је због тежине повреда у главу уграђена титанијумска плоча. Неколико година касније, девојчица је сада професионална плесачица позната по својим прилично провокативним плесним покретима које изводи на аутомобилу. Након једног наступа убија човека који јој је тражио аутограм и по њеним поступцима јасно закључујемо да јој то није први пут.

 

Датум: 09.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Скок- Наташа Ковачевић
Режија: Ивица Видановић

Дугоментражни документарни филм „Скок” је прича о задивљујућем животном „камбеку” кошаркашице Наташе Ковачевић, али и њеној мисији да код других људи, сличних судбина, пробуди борбени дух и мотивацију да се преброде наизглед непремостиве препреке. Овај филм је и омаж свима онима који су јој помогли да у 19. години остане усправна после губитка ноге у саобраћајној несрећи у Мађарској, 7. септембра 2013, али и да направи подвиг какав није забележен у историји спорта. Њен повратак на кошаркашки терен био је више од свих великих спортских „камбек-ова” који су ушли у анале и постали инспирација фанова широм планете.

Датум: 10.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Boiling point
Режија: Philip Barantini

Boiling point је драма која прати оно што се дешава „иза сцене“ у једном ужурбаном и препуном ресторану. Прича једноставно посматра све односе и сукобе које се дешавају у овом радном окружењу и све што гледамо нам је представљено са импресивним, на моменте непријатним степеном веродостојности и уверљивости. Од момента када Енди уђе у кухињу ми смо увучени у узбудљив и стресан свет о коме већина нас мало зна.

 

Датум: 16.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац

ФДУ ВИКЕНД – БЛОК ФИЛМОВА

– “Инфлуенсер” – Бранко Андрић
– “Убиство ради убиства или уметност ради уметности” – Давид Јовановић
– “Луди” – Лука Михаиловић
– “Све како треба” – Никола Стојановић
– “Шербет” – Никола Стојановић
– “Нови ТВ” – Нина Огњановић
– “Плачу” – Нина Огњанович
– “Диносаур” – Синиша Цветић
– “Извршење” – Синиша Цветић
– “Слободни скакачи” – Доротеја Ковачевић

Датум: 17.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац

ФДУ ВИКЕНД – БЛОК ФИЛМОВА

– “Најкраћи дан” – Алекса Михајловић
– “Матура” – Гвозден Илић
– “Ребра” – Гвозден Илић
– “Даљина” – Илија Петровић
– “Славко” – Јелисавета Николић
– “Питомци” – Јован Димоски
– “Ништа се није чуло” – Павле Павловић

 

Датум: 23.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Чекајући Хандкеа
Режија: Горан Радовановић

Сазнавши да је Петер Хандке добио Нобелову награду за књижевност 2019, винар Срђан Петровић, из Велике Хоче са Косова, одлучује да постави плочу са рељефним ликом писца на својој винарији у којој је славни писац више пута боравио. Постављање плоче захвалности славном писцу у изопштеној, изолованој и гетоизираној енклави окруженој албанском већином, каква је Велика Хоча, постаје својеврсна сизифовска акција која разоткрива сву драму живота преосталог српског становништва на Косову и Метохији.

 

Датум: 24.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Everything everywhere all at once
Режија: Dan Kwan, Daniel Scheinert

55-годишња кинеска имигранткиња ухваћена је у луду авантуру, у којој само она може да спаси свет истражујући друге свемире повезујући се са животима које је могла водити. Нажалост, ово је увлачи у још већу авантуру када се нађе изгубљена у бесконачним световима мултиверзума.

 

 

Датум: 30.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Келти
Режија: Милица Томовић

Београд 1993. година. Србија је у рату, људи пате због санкција и инфлације, али се сви труде да помогну колико могу. Мајка Маријана држи породицу на окупу, док њен супруг живне само у присуству ћеркице Миње која му улепшава тмурну свакодневницу. Миња слави осми рођендан.У дневној соби, Миња и њени школски другови се забављају обучени у костиме, док се за то време одрасли окупљају у кухињи. Пијано вече пуно дуванског дима, кокетирања и алкохола узима свој данак.

 

Датум: 31.07.
Сатница: 21:00
Место: Косанчићев венац
Назив филма: Flag day
Режија: Sean Penn

Отац живи двоструким животом, он је пљачкаш банка и преварант а све то чини како би како би прехранио своју кћерку и обезбедио јој сигурну будућност…