ПРОЈЕКАТ РЕКОНСТРУКЦИЈЕ ДВОРИШТА “ЗАЈЕДНИЦА САДНИЦА”

Савет за заштиту животне средине Градске општине Стари град и Удружење “Круг двојке” овог лета организују пилот пројекат “Заједница садница” који ће се реализовати од 25. јуна до 25. октобра. Пројекат представља иновативну идеју која подразумева еколошку реконструкцију једног стамбеног дворишта са подручја општине Стари град.

Приликом реконструкције биће употребљени рециклажни материјали при изради столова, саксија, столица и других предмета који ће оплеменити изабрано двориште. Други важан сегмент пројекта је сађење поврћа и воћа у одабраном дворишту/тераси, о којем ће станари водити рачуна и које ће касније сами конзумирати.

Пројекат обухвата неколико корака: након завршетка конкурса, пет зграда биће изабрано за учешће на пројекту, а предност ће имати зграде у којима живе особе са инвалидитетом. Први корак је едукација станара одабраних зграда, која обухвата еколошке радионице, значај очувања животне средине и стварање одрживог окружења. Након едукације биће одабрано једно двориште или тераса у којем ће се спровести еколошка реконструкција и чији ће станари бити упућени у начине одржавања баште. Остале зграде учеснице пројекта ће ући у план реконструкције баште за наредну годину.

Партнери пројекта су организација “Balkans let’s get up” и Канцеларија за младе Градске општине Стари град.

ТРАЈАЊЕ КОНКУРСА, ПРАВО УЧЕШЋА И НАЧИН ПРИЈАВЕ:

Право учешћа имају зграде које поседују стамбено двориште или заједничку стамбену терасу. Конкурс траје до 4. августа. За пријаву је потребно доставити попуњен формулар о сагласности који мора да садржи преко 55 одсто потписа укупног броја станара.

Формулар можете преузети ОВДЕ или лично, на портирници општине Стари град, у периоду од 8 до 16 сати сваког радног дана.

Пројекат упитник можете преузети ОВДЕ.

Попуњене пријаве можете доставити у канцеларији број 76, на четвртом спрату ГО Стари град, сваког радног дана у периоду од 12 до 15 часова.

За више информација можете позвати Контакт центар ГО Стари град на телефонски број: 011/785-2-999 или путем мејла на: kontaktcentar@starigrad.org.rs