ПРОЈЕКАТ NEWGENERATIONSKILLS – „НОСИОЦИ ПРОМЕНА: СОЦИЈАЛНЕ ИНОВАЦИЈЕ И СОЦИЈАЛНО ПРЕДУЗЕТНИШТВО”

Градска општина Стари град, у сарадњи са Локалном самоуправом и општином Ујбуда 11. округа из Будимпеште, организује у четвртак, 14. јуна, у 15 часова, конференцију „Носиоци промена: социјалне иновације и социјално предузетништво”, у банкет сали Хотела „Constantine the Great”, Улица 27. марта број 12.

Представници Градске општине Стари град и Локалне самоуправе и општине Ујбуда говориће о позитивним утицајима активности и резултата пројекта NewGenerationSkills на младе из Дунавског региона, након дводневног састанка партнера из 7 земаља, који се 13. и 14. јуна одржава у Београду.

У склопу конференције планирана је и панел дискусија са представницима партнерских организација из Аустрије, Словеније, Бугарске, Румуније, Мађарске и Србије, као и коктел по завршетку програма.

Пројекат NewGenerationSkills се финансира кроз Интерег Дунавски транснационални програм и реализује се у седам држава Дунавског региона: Мађарској, Аустрији, Словенији, Чешкој, Румунији, Бугарској и Србији. Пројекат се фокусира на развој повољног институционалног окружења и ефикасније употребе потенцијала омладине из Дунавског региона ради достизања развојних циљева и изазова градова који учествују у реализацији пројекта, а нарочито оних који се односе на потребе друштва и локалних заједница.