ПРОЈЕКАТ „НАЈДЕВОЈКА ИЗ КОМШИЛУКА“

Предавање о етикецији г-ђе Lynne Montgomery у оквиру пројекта Градске општине Стари град и Lady school најталентованијим ученицама средњих школа са територије ове општине, ће се одржати у „Кристалу“, улица Коларчева број 1, у суботу 14.11.2009. године у 14,00 часова.

Градска општина Стари град у сарадњи са Lady school реализује пројекат „Најдевојка из комшилука“. Овај пројекат промовише успешне и талентоване ученице средњих школа са територије Градске општине Стари град а из области културе, спорта, науке и уметности. Укупно 40 ученица.

Вреднују се достигнућа и дипломе са градских, републичких и међународних такмичења али и таленат и опште образовање ових ученица. Медијском промоцијом и награђивањем ових девојака промовишемо праве вредности и ове младе људе истичемо као узор и модел својој и будућим генерацијама.

Награда за те младе и талентоване људе је бесплатна једногодишња стипендија Lady school, која им омогућава стицање специфичних знања и вештина, као и шансу грађења успешне пословне каријере.

Подршку овом пројекту дали су Градски секретаријат за образовање, Градски секретаријат за омладину и спорт и Привредна комора Београд.

На свеобухватан и креативан начин, програм Школе Lady school, пружиће подршку овим девојкама да провере себе, препознају и јачају квалитете које имају, смање несигурност и спремно дочекају све изазове друштвеног и пословног окружења. Чињеница да ће јавност чути и препознати, да у нашем окружењу постоје прави бисери младе генерације, разлог је више њихове медијске промоције. То је један од начина борбе са осредношћу али и погрешним вредностима и узорима који се често намећу младима. Оваквим пројектима промовишемо савремене, успешне, мултиталентоване девојке али и напор њихових школа и професора за стварањем људских потенцијала за једну савремену, демократску, надасве успешну земљу којој сви тежимо.