МЛАДИ МАТЕМАТИЧАРИ ДОНЕЛИ 14 МЕДАЉА ИЗ МОСКВЕ

На турниру „Математички вишебој“, који је одржан од 2. до 7. новембра ове године у Москви, четворочлана екипа Математичке гимназије проглашена је апсолутним победником такмичења, освојивши чак 14 медаља. Тим из Србије победник је и у групним и у појединачним такмичењима. Општина Стари град континуирано помаже и награђује међународне успехе ученика Математичке гимназије.

У конкуренцији 25 школских екипа, односно 256 младих математичара из Русије, Јужне Кореје, Казахстана и Србије, наши млади таленти освојили су шест златних и осам сребрних медаља: У појединачној конкуренцији, Михајло Цекић, ученик четвртог разреда освојио је три златне и једну сребрну медаљу док је његов вршњак Александар Васиљковић „зарадио“ три сребра и похвалу. Годину дана млађи Вукашин Стојисављевић заслужио је по два златна и сребрна одличја док се најмлађи Теодор фон Бург, ученик другог разреда, окитио са једним златом и два сребра.

Традиционално такмичење „Математички вишебој“ организује специјализована руска гимназија „Колмогоров“, по чијем узору је и основана Математичка гимназија у Београду.