ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ АКЦИЈЕ ЗА ЗЕЛЕНИЈИ БЕОГРАД: ДВЕ НАГРАДЕ СТИГЛЕ НА СТАРИ ГРАД

Свечаном доделом захвалница и награда победницима у седам такмичарских категорија, завршена је акција “За зеленији Београд, коју спроводе Град Београд и ЈКП „Зеленило-Београд“. Награде је овом приликом уручио градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић, а међу победницима су се нашли и учесници са територије Градске општине Стари град, који су освојили прво место у две категорије.

 

У категорији најлепша зелена површина око пословног простора, прво место освојио је Центар за социјални рад – Стари град. Запослени у установи која пружа подршку социјално осетљивим групама становништва, обављају веома одговоран посао, али поред тога налазе време и енергију за уређење дворишта, како би посету и боравак у овој установи учинили много пријатнијим.

Прво место у категорији најлепша зелена површина око стамбеног објекта, припало је Стамбеној заједници у улици Дунавски кеј бр. 2. Станари ове зграде годинама заједно уређују простор у којем се друже и опуштају. Зелена површина испуњена је разноврсним и пажљиво одабраним биљкама, о којима се брижљиво води рачуна.

– Са великим задовољством уручио сам награде учесницима акције „За зеленији Београд”, која се одржава осамнаести пут. Чињеница је да у Београду из године у годину имамо све више људи који воде рачуна о свом животном окружењу, што је заиста за сваку похвалу. Ангажовање свих нас на уређењу зелених површина ће нас брже довести до циља, а то је да Београд буде права зелена престоница – изјавио је Радојичић.