ПРЕДСТАВНИЦИ МАКЕДОНСКЕ АМБАСАДЕ ПОКЛОНИЛИ БРЕЗЕ ОШ “МИКА AЛАС”

У дворишту ОШ „Мика Алас“ представници македонске амбасаде засадили су данас три брезе уз помоћ ученика првог разреда ове школе и челника општине Стари град.

Овој акцији присуствовали су Владимир Крстевски, отправник послова, амбасаде републике Македоније Александар Новотни, саветник у амбасади, Мирјана Божидаревић, председница општине Стари град, Ана Даниловић, заменица председника општине Стари град Андреа Симонов, председница Савета за екологију СО Стари град и домаћин Весна Недељковић, директорка школе „Мика Алас“.

Према речима Владимира Крстевског, ово је друга година како траје акција „Дан дрва“, под покровитељством македонске владе. Прошле године је засађено два милиона садница на целој територији Македоније, а ове се очекује шест милиона јер намера је да акција постане традиционална и поприми регионални карактер.

Мирјана Божидаревић предложила је да се сличним акцијама придруже и друге амбасаде са седиштима на Старом граду, а Андреа Симонов је истакла да, у оваквим акцијама увек треба поћи од најмлађих, како би они то пренели на своје родитеље.

Да ова акција протекне успешно, помогли су и ЈКП „Зеленило Београд“ и Добровољно ватрогасно друштво „Стари град“.