ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: ЗАМЕНИК ГРАДОНАЧЕЛНИКА ВЕСИЋ ГОРАН НЕ СПРЕЧАВА ДИВЉУ ГРАДЊУ

Поводом дивље градње у Цетињској улици коју су Старограђани више пута пријављивали грађенинској инспекцији која је у надлежности Града, председник Градске општине Стари град Марко Бастаћ износи следеће чињенице у писаној изјави за медије:

„Иако је Градска општина Стари град издала грађевинску дозволу само за адаптацију купатила у оквиру постојећег објекта у Цетињској 13, механизација и мајстори већ данима, скривени од очију јавности, иза ограде висине пет метара, спроводе недозвољене радове. Најпре су читав објекат, односно кућу срушили, а потом почели да граде нову.

Иако су грађани више пута овај случај пријављивали грађевинској инспекцији, коју је од општине на инсистирање вечитог заменика градоначелника Весић Горана преузео град, инспектори нису излазили на терен.

Искључиво је Весић Горан одговоран за нереаговање надлежне инспекције и само ће вечити заменик сносити одговорност уколико и на Старом граду никне објекат који ће накнадно морати да се руши, попут оног на Панчићевом врху. Питам вечитог заменика због чега је од општине преузео надлежност грађевинске инспекције, ако нема способности и храбрости да се супротстави бахатим инвеститорима. Или је и ово још један од начина на који се он и његови сарадници уграђују у послове изградње?”