ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: УГРОЖЕНО ФУНКЦИОНИСАЊЕ ВЕЛИКОГ БРОЈА МИКРО И МАЛИХ ПРЕДУЗЕЋА У БЕОГРАДУ

Одлуком Весић Горана да само одложи, а не укине обавезу плаћања закупа пословног простора за време ванредног стања угрожено је функционисање великог броја микро и малих предузећа у Београду.

Уместо да прихвати наш предлог и уведе мораторијум на наплату закупнина пословног простора за све који су морали да затворе радње у условима епидемије, овим одлагањем се инсистира на плаћању обавеза закупа за период у коме људи нису радили па нису могли ни да приходују.

Ова обавеза, уз најаву исплате минималца у јуну и одлуку да се порези и доприноси за период ванредног стања такође наплате, довешће до гашења фирми и губитка радних места.

У исто време град Београд је донео одлуку да новим оквиром буџета умањи средства градским општинама за 20% како би решио проблем сопствене ликвидности што је доказ да разумеју шта је недостатак средстава, али само када су они у питању.

Још једном тражимо да се у циљу опстанка малих породичних предузећа уведе мораторијум плаћања закупа за период у коме су принуђени да не раде јер је то једини начин да се тим људима заиста помогне и да се сачувају радна места.