ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: ТРАЖИМО ДА СЕ ПЕНЗИОНЕРИМА ИСПОРУЧЕ ПАКЕТИ ПОМОЋИ

Готово три стотине пензионера Старог града са примањима нижим од 30 хиљада динара обратило се општини Стари град у последњих недељу дана у потрази за информацијама о пакетима које су челници града Београда најављивали на сва звона, а нису их испоручили. 

Имајући у виду чињеницу да смо кабинету градоначелника, који је истовремено командант Штаба за ванредне ситуације града Београда свакодневно достављали списак и контакт-податке пензионера који су нам се обраћали, у њихово име тражимо од одговоре на следећа питања:

  •  Ко располаже списком пензионера који имају право на пакете помоћи града Београда?
  •  Ко врши дистрибуцију тих пакета на Старом граду?
  •  На који начин и коме треба да се обрате пензионери који остварују право на пакет помоћи, а тренутно се не налазе на адресама на којима су пријављени?
  •  Да ли су и на који начин у ову активност укључени Геронтолошки центар, Центар за социјални рад, ПИО фонд или општински одбор Српске напредне странке?

Наглашавам да је општина Стари град била спремна за прихват и дистрибуцију пакета и о томе обавестила градску управу, али је за разлику од осталих општина изостављена из комуникације и  ускраћена за важне информације.

Тражимо од Кризног штаба да без икаквог одлагања изврши дистрибуцију пакета за наше најстарије комшије, а одговорнима за ову злоупотребу обећавамо да ће одговарати морално, политички, али и правно.