ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: НОВО ПРОБИЈАЊЕ ОБЕЋАНОГ РОКА ЗА ЗАВРШЕТАК РАДОВА У УЛИЦИ ЏОРЏА ВАШИНГТОНА

Поводом новог пробијања обећаног рока за завршетак радова у Улици Џорџа Вашингтона објављујемо изјаву председника Градске општине Стари град Марка Бастаћа:

„Када се хвалио како градилишта у Београду не престају са радом ни током ванредног стања, иако радницима није обезбедио заштитну опрему, Весић Горан је обећао и да ће радови у улицама Џорџа Вашингтона и Цара Душана, између Дринчићеве и Француске, бити завршени данас, 1. јуна. Радови не само да нису завршени, него им с ни не надзире крај – асфалт није у потпуности пресвучен, по коловозу су рупе, трамвајске шине нису монтиране, пешачки коридори нису поплочани, нити су уређена паркинг-места и стајалишта за јавни превоз. Једном речју, код Бајлонијеве пијаце је и даље општи хаос.

План и првобитно обећање Весић Горана гласило је да ће претенциозно у јавности названа „четири булевара“ од Рузвелтове до Калемегдана бити обновљена до краја претходне, 2019. године. Онда су радови обустављени на пола, због сазнања великог стратега Весић Горана о томе да су у Београду пред празнике велике гужве, па је реконструкција одложена за ову годину.

Више нико и не памти Весићева обећања, нити задате рокове, јер су сви свесни да су његове речи празне. Чак је и градоначелник Београда јавно критиковао одуговлачење са реконструкцијом 4 важне београдске улице, јер су грађани негодовали и бунили се како већ месецима, па скоро и годинама не могу да приђу својим домовима, радњама, а трамвајског саобраћаја се у овом делу града радо сећају.

И поред свега, у име грађана који имају право на информације, питамо одговорне у градској власти – када ће бити завршени радови код Бајлонијеве пијаце и какав је план и предвиђена динамика за радове у Улици цара Душана од Француске до Калемегдана”.