ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД МАРКО БАСТАЋ: НАЈОШТРИЈЕ ОСУЂУЈЕМ НАСИЉЕ

Најоштрије осуђујем насиље које се синоћ десило у општини Стари град. Напад на Наташу Кандић и припаднике других организација цивилног друштва је напад на право грађана да слободно искажу своје мишљење и тражим од надлежних да процесуирају све који су у том срамном чину учествовали. То, као ни обезбеђење скупа није посао општине.

СРС је уредно поднела захтев за страначки скуп и општина је у складу са законом одобрила коришћење сале. Забрана неистомишљеницима да се окупљају у јавним просторијама градова и општина је напредњачки манир и ја га нећу примењивати ни убудуће, јер Вучићев режим не можемо победити користећи исте методе. У захтеву Српске радикалне странке није било наведено да је реч о промоцији књиге “У Сребреници није било геноцида”. Дакле, потпуно је јасно да нема и не може бити моје одговорности за инциденте које су направили радикали.

Морам да нагласим да се не слажем са оним што Шешељ пише у својим књигама и да сматрам да је неопходно да се као друштво не бавимо ревизијом историје, већ узроцима сукоба који су цео регион уназадили, а који ни до данас нису искорењени.

Индикативно је да су у нападима на мене најгласнији лажни опозиционари који се спремају за излазак на Вучићеве изборе и тако пристају на лудило у коме живимо. Свима њима поручујем да нећу да учествујем у циркусу који треба да покаже како и они имају политички став, иако упорно ћуте на то што Вучић који је некада децу истеривао из вртића зато што се другачије презивају, данас то ради зато што им родитељи другачије мисле.