ПРАЗНИК У ЈЕВРЕМОВОЈ

Градска општина Стари град обележава је 1. априла, славу Цвети и Дан општине јубуларном 10. по реду манифестацијом „Јевремова – улица сусрета”. У Јевремовој је тим поводом било изузетно весело, окупио се велики број суграђана, упркос облацима и киши која је падала у преподневним сатима.

На бини испред „Пароброда” наступао је Новосадски Биг бенд, а ту су били и дечији хор Колибри Драгољуб Ђуричић с бубњарима. За најстарије је организована и староградска игранка уз ВИС „Лимунада”.

Ученици основних школа и предшколци и ове године су били главни актери прославе. Њихов дефиле у маштовитим костимима је био најзапаженији.

Истовремено на бини Мокрањац, свирали су најбољи рок и хип-хоп бендови са Старог града. Ове године је оборен и рекорд у броју излагача. Осим њих, представила су се и спортска удружења са општине, а посетиоци су уживали и у уличној галерији са поставком слика на тему Београда и Старог града.

Као и претходних година гости општине Стари град на манифестацији „Јевремова – улица сусрета” били су и представници братских градова и општина из Битоља, Солуна, Котора, Сарајева и Лимасола, који су са председником општине Стари град Марком Бастаћем положили венац на споменик Риге од Фере и на месту предаје кључева Београда на Калемегдану.