ПОТПИСАН ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ СТАРИ ГРАД И НАЦИОНАЛНОГ САВЕТА ГРЧКЕ НАЦИОНАЛНЕ МАЊИНЕ У СРБИЈИ

У просторијама Градске општине Стари град потписан је данас Протокол о сарадњи између општине Стари град и Националног савета грчке националне мањине у Србији.

Потписивању протокола присуствовали су Радослав Марјановић, председник Градске општине Стари град, Душан Петрић, председник скупштине општине Стари град и Петар Родифцис-Нађ, председник НСГНМ (Национални савет грчке националне мањине у Србији).

„Веома је важно неговање традиционално јаких веза између грчког и српског народа. Потписивањем овог протокола о сарадњи поставили смо и институционални оквир за сарадњу у различитим областима. Предстојећи догађај посвећен грчкој култури само је прва у низу активности на којима ћемо заједно радити, рекао је председник Радослав Марјановић и истакао да Градска општина Стари град има сјајне односе са две братске општине Риге од Фере и Ампелокипи у Грчкој.

“Културна манифестација “Дани грчке културе” биће отворена 1. новембра, а наш домаћин биће Градска општина Стари град. У оквиру манифестације биће постављена изложба под називом “200 година од почетка устанка грчког народа”, са ликовима из грчке револуције за борбу за независност. Поред тога, очекује нас и пригодно излагање и представљање историјских података о борби грчког народа, као и подела признања и награда појединцима и установама заслужним за афирмацију хеленизма у Србији, изјавио је Петар Родифцис-Нађ и изразио велико задовољство поводом управо потписаног протокола о сарадњи који ће омогућити бољу сарадњу у будућности.